Flitskrediet – Een onmiddellijk antwoord van geld lenen op onvoorziene financiële fiasco’s

De leningenmarkt wordt overspoeld met leningen die voldoen aan de specifieke wensen en eisen van mensen die een lening afsluiten – autoleningen, studieleningen, hypotheken, enz. Maar wat als je plotseling € 250 nodig hebt en dat geld simpelweg niet tot je beschikking hebt en ook geen mogelijkheid hebt de betaling uit te stellen? Voor dit specifieke cashprobleem bestaat het flitskrediet. Het woord ‘flits’ geeft al aan dat het geld lenen in een flits gaat als het ware. Flitskredieten zijn in het leven geroepen om financiële noodgevallen op te kunnen vangen. Als leners op zoek zijn naar een geldbron die hen snel van een klein geldbedrag kan voorzien, dan is een flitskrediet de uitkomst.

Een financiële crisis kan zich ieder moment voordoen. Een familielid kan ziek worden en de doktersrekening loopt op tot € 200. Door een overlijden in de familie moet je wellicht een stuk reizen en ben je daar € 400 aan kwijt. Een noodzakelijke reparatie aan de auto kan een rekening van € 250 veroorzaken. Er zijn zo veel verschillende dingen en gebeurtenissen die ervoor kunnen zorgen dat je meer geld moet uitgeven dan je die maand beschikbaar hebt.

Flitskredieten zijn relatief nieuwe leningen en daarom staan ze min of meer apart van traditionele leningen, die doorgaans bedoeld zijn voor grotere geldbedragen en waarvoor je een goede kredietgeschiedenis moet hebben om de lening te krijgen. Flitskrediet kennen zulke logge procedures niet en worden in een dag of zelfs minder goedgekeurd. Met een flitskrediet heb je daadwerkelijk in no time het geld tot je beschikking.

De voorwaarden voor een flitskrediet zijn een regelmatig inkomen en een geldige bankrekening. De goedkeuring van een flitskrediet duurt slechts enkele minuten en het geld wordt dezelfde dag of de volgende werkdag naar je rekening overgemaakt. Dit betekent dat weekenden en feestdagen geen invloed hebben op het overmaken van flitskredieten. Met een flitskrediet kun je weer geld hebben voordat je salaris gestort wordt.

Een voordeel van het flitskrediet waarmee veel geadverteerd wordt, is dat je geen credit check nodig hebt. Dit is van grote betekenis voor mensen die niet zo’n perfect kredietverleden hebben, maar wel een flitskrediet nodig hebben. Bij het aanvragen van een flitskrediet heeft iedereen een gelijke status, ongeacht kredietverleden. Flitskredieten vormen een behoorlijk risico voor de kredietverstrekker, daarom zijn de rentes meestal hoger dan bij traditionele leningen. Afhankelijk van de kredietverstrekker kunnen de rentepercentages variëren van 15%-25%. Verschillende kredietverstrekkers stellen verschillende voorwaarden voor ze een flitskrediet verstrekken. Het loont zich dus om goed te onderzoeken welke kredietverstrekker het beste bij jouw financiële situatie (en verwachte financiële situatie) past.

Het was nooit makkelijker een flitskrediet af te sluiten, zeker nu je het ook online kunt aanvragen. Met slechts een aanvraagformulier heb je al een flitskrediet aangevraagd. Het Internet staat vol met mogelijkheden voor flitskredieten. Onderzoek je mogelijkheden en zorg dat je de voorwaarden goed leest en begrijpt voordat je een flitskrediet bij een kredietverstrekker afsluit. Je kunt bij verschillende kredietverstrekkers een offerte aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Door de offertes te vergelijken, zul je zicht krijgen in de kosten van een flitskrediet.

Net zoals de onverwachte kosten die je moet maken zijn flitskredieten tijdelijk van aard. Flitskredieten passen niet in een financiële planning op de lange termijn. De looptijd van de lening is zo kort dat je snel een schuld opbouwt waar je nog maar moeilijk vanaf komt. Dit komt door de hoge rentepercentages op flitskredieten. Echter, flitskredieten kunnen de langetermijnplanning wel degelijk een oppepper geven door een plotselinge financiële crisis te verhelpen.

Flitskredieten zijn verkrijgbaar in twee varianten , die niet veel van elkaar verschillen. Bij de eerste variant loopt het krediet tot je eerstvolgende salaris.  De tweede variant is vergelijkbaar; er is weinig papierwerk nodig en je moet een regelmatig inkomen hebben. Beide varianten zijn kredieten voor de korte termijn en voor kleinere bedragen.

Er zijn ook persoonlijke flitskredieten en flitskredieten met garantie. ‘Persoonlijk flitskrediet’ is een dure naam voor een lening met veel verschillende mogelijkheden in rentepercentages en terugbetaaltermijnen. Hier zit waarschijnlijk wel een lening bij die jouw persoonlijke economische crisis kan oplossen. Flitskredieten met garantie zijn kredieten met betere rentepercentages en terugbetaalmogelijkheden.

Het klinkt veelbelovend en verleidelijk om de mogelijkheid te hebben onmiddellijk geld tot je beschikking te hebben, maar zoals bij elke lening, zit er wel een verantwoordelijkheid aan vast, namelijk die van terugbetalen. Flitskredieten zijn snel, transparant en een makkelijke manier om snel aan geld te komen. In een flits is de lening bij wijze van spreken al goedgekeurd. De enige beperking is de hoogte van de lening. Hoe voelt het om geld te kunnen hebben precies op het moment dat je niets meer hebt? Dat voelt zeker goed. Flitskredieten verzekeren je van geld en daarbij van een gevoel van vertrouwen controle over je financiën te hebben.