Hypotheken: Om De Financiële Mogelijkheden Op Uw Land Te Verwezenlijken (deel 2)

(lees deel 1 hier)

Een hypotheek met vaste rente is misschien wel de meest voorkomende soort hypotheek voor huiseigenaren. De rente op de hypotheek staat vast of is vrij stabiel. De rente waarvoor uw tekent zal hetzelfde zijn voor de gehele looptijd van de hypotheek, ongeacht het 15 of 30 jaar is. Hypotheken met een vaste rente zijn inflatie bestendig. Een verhoging van de hypotheektarieven, belastingen of verzekeringskosten hebben geen invloed op uw hypotheek betaling. Vaste hypotheken zijn lage risico hypotheken. Aangezien u zich al bewust bent van uw maandelijks inkomsten, bent u vrij om financiële doelstellingen te schetsen.

Variabele hypotheken beginnen met lage rente en lage maandelijkse kosten. Variabele hypotheken houden in dat de rente kan veranderen tijdens de looptijd van uw lening, waardoor uw maandelijkse kosten kunnen worden verhoogd of verlaagd. Het is een onvoorspelbare situatie. Variabele hypotheken hebben aanpassingsperiodes die zullen beslissen hoe vaak de rente zal veranderen. De populariteit van deze hypotheek ligt bij het feit dat het begint met een lage rente.

hypotheek-met-laagste-renteBallon hypotheken zijn gebaseerd op een afbetalingsplan van 30 jaar, waarna u een termijn van 5 a 7 jaar kunt kiezen voor een volledige terugbetaling van de hypotheek of de hypotheek kunt resetten. Er zijn twee soorten ballon hypotheken – 7/23 en 5/25. Het eerste nummer (7 of 5) heeft betrekking op het aantal loopjaren. Het tweede nummer (23 of 25) geeft het balans van het termijn aan.

De hypotheek rente is afhankelijk van uw kredietwaardigheid. Dit houdt simpelweg in dat de rente op uw hypotheek hoger zal zijn als u niet geheel kredietwaardig bent. Een lage kredietwaardigheid zal u niet weerhouden om een hypotheek af te sluiten, het heeft echter wel invloed op uw rentepercentage. Eigen geld is een andere term die invloed heeft op het rentepercentage. Hoe meer eigen geld u inlegt, hoe lager het rentepercentage zal zijn. Aarzel niet om vragen te stellen over uw hypotheek en zorg ervoor dat u de voorwaarden volledig begrijpt.

Een andere factor is de schuld / inkomsten verhouding. Dit is het bedrag dat u maandelijks verdiend vergeleken met uw maandelijkse lasten. Het vinden van een goede kredietverstrekker is uiteraard ook zeer belangrijk. De pre kwalificatie voor een hypotheek kan de zenuwslopende procedure voor een hypotheek verminderen. Vergelijk hypotheekrente en hypothecaire diensten die door verschillende kredietverstrekkers worden aangeboden om de beste hypotheek te kiezen de bij u past.

De ‘juiste hypotheek’ zijn geen idealistische woorden. Integendeel, het is niet alleen realistisch, maar het kan u ook veel geld besparen over de looptijd van uw hypotheek. Besparen op de hypotheek is natuurlijk zinvol voor elke huiseigenaar. Nietwaar? Een hypotheek is logisch voor elke huiseigenaar. Met hypothecaire leningbedrijven die met elkaar competeren, waarom niet ervan profiteren? Profiteer! Met andere woorden: uw hypotheek!